Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine PGŽ o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području PGŽ

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije.

Podsjetimo, Županijska skupština Primorsko-goranske županije (PGŽ) zatražila je suglasnost za proširenjem obuhvata i utvrđivanjem lučkog područja za devet (9) luka otvorenih za javni promet u PGŽ-u.

Usvajanjem današnje Odluke omogućit će se proširenje lučkog područja u lukama Mišnjak, Rab te Palit (Rab) na otoku Rabu.

Nadalje, davanjem suglasnosti na Odluku Županijske skupštine omogućit će se utvrđivanje lučkog područja u sljedećim lukama otvorenim za javni promet lokalnog značaja: Dumići (Rab), Kamporska Draga (Rab), Keki (Rab), Melak (Lopar), San Marino (Lopar) i Sv. Eufemija (Rab).

Podsjetimo, radi se o lukama na otoku Rabu za koje se po prvi put određuje obuhvat lučkog područja, s vezovima namijenjenim lokalnom stanovništvu.

Svi su navedeni obuhvati usklađeni s važećom prostorno-planskom dokumentacijom Grada Raba i Općine Lopar.