U marini Zadar izgorjela motorna jahta, nema ozlijeđenih

Photo nsl MY-pozar LKZD 30-6_15.JPG
Lučka kapetanija Zadar izvjestila je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru o poduzetoj akciji slijedom izbijanja požara na plovilu u zadarskoj gradskoj marini.

Djelatnici zadarske Kapetanije zaprimili su danas, 30. lipnja u 13.00 sati dojavu o požaru na plovilu koje se nalazilo na vezu u zadarskoj marini kamo je odmah isplovilo službeno plovilo Kapetanije, a o događaju je obaviještena i Pomorska policija Zadar.

Na poziciji nesreće u marini Zadar, nakon što su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe ugasili požar i osigurali opožareno plovilo od potonuća, utvrđeno je kako je požar izbio na plovilu tipa gliser dužine 8,3 metra, luke upisa Preko, kojega pogone dva stroja ukupne snage 354 kW, u vlasništvu pravne osobe iz Hrvatske.

U trenutku izbijanja požara gliser je boravio na privezištu bez posade.

Za sada nisu poznati uzroci izbijanja požara, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provode djelatnici Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske i krim - policije Zadar.

Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.