Zamjenik ministra Zdenko Antešić na dodjeli stipendija učenicima Strukovne škole u Sisku

Photo nsl zmZA-STIP-SK 3-11_15.JPG
Zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Zdenko Antešić danas je dodijelio 12 Ugovora o stipendiranju učenika Strukovne škole Sisak koji se školuju za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe. Dodjela stipendija održana je u prostorijama škole u prisustvu gradonačelnice Grada Siska Kristine Ikić Baniček, ravnatelja škole Ivica Beloglaveca te načelnika Sektora unutarnje plovidbe pri Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture kap. Janka Brnardića.

„Raduje me da mogu dodijeliti ove Ugovore o stipendiranju. Svima vama želim da uspješno završite svoje školovanje, a budućnost pronađete u struci za koju se školujete. Posebnu zahvalnost izražavam Gradu Sisku na spremnosti da podmiri troškove solemnizacije ugovora. Primjer je to dobre suradnje državne i lokalne uprave.". - rekao je zamjenik ministra Zdenko Antešić te dodao kako su dosad u programu stipendiranja sudjelovali 51 srednjoškolac i 11 studenata Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

Naime, od 2008. godine do danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je za stipendiranje učenika i studenata unutarnje plovidbe utrošilo gotovo 1,5 milijuna kuna, a sve s ciljem popularizaciie i stimuliranja zapošljavanja u riječnom prometu.

„Čestitam svima vama koji ste dobili stipendije. To će olakšati vaše školovanje, a gradu Sisku, kao gradu na tri rijeke, osigurati budućnost. Luka Crnac, marina na rijeci Kupi i čišćenje rijeke Kupe, samo su neki od projekata na kojima će neki od vas, vjerujem, po završetku školovanja i raditi.". - rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Podsjetimo, stipendiranje učenika Strukovne škole Sisak provodi se od 2009. godine, a samo će u ovoj školskoj godini učenicima biti dodijeljeno 12 stipendija u iznosu od 800,00 kuna mjesečno.

Dodjela stipendija provodi se temeljem Odluke o uvjetima za dodjeljivanje stipendija redovitim učenicima Strukovne škole Sisak, a osnovni kriterij za dobivanje je prosjek ocjena.

Kandidati koji dobiju stipendiju obvezni su ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom, odnosno brodovima hrvatskih brodarskih društava najmanje onoliko vremena za koliko su primili stipendiju.

Ukoliko na njima nema mjesta, kandidati se mogu ukrcati na brodove pod stranom zastavom, odnosno biti oslobođeni od obveze vraćanja primljenih stipendija.

Istaknimo na kraju kako je Strukovna škola Sisak jedina škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se provodi program školovanja za zanimanje nautičar unutarnje plovidbe.