Pacijent u kritičnom stanju prevezen putničkim brodom sa otoka Rave u Zadar

Photo SAR - kalafurija.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, (MRCC Rijeka) jučer, 7. studenog u 15.30 sati primila je informaciju od Lučke kapetanije Zadar za hitan medicinski transport pacijenta u kritičnom stanju sa otoka Rava u zadarsku bolnicu, a nakon što djelatnici zadarske Kapetanije i službenici Pomorske policije nisu uspjeli službenim plovilima doći po pacijenta zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru, Središnjica je u koordinaciji sa nadležnom zadarskom Kapetanijom pokrenula akciju hitnoga medicinskog transporta.

Kako u trenutku pokretanja akcije zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta nije bilo moguće obaviti niti helikopterski transport pacijenta odlučeno je zatražiti pomoć od privatne hrvatske brodarske tvrtke čiji se putnički brod nalazio najbliže poziciji pacijenta, te je nakon dogovora sa privatnim brodarom putnički brod naziva "Melita" u 17.00 sati u Ravi preuzeo pacijenta sa liječničkom pratnjom te odmah isplovio prema Zadru, gdje je sigurno pristao jučer u 17.45 sati.

Pacijenta su u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći te ga prevezli u zadarsku bolnicu, čime je ova akcija uspješno okončana.