Potraga za nestalim mladićem s putničkog broda

Photo HOS potraga PU_11.jpg
U tijeku je zajednička akcija traganja Hrvatske i Italije za državljaninom Paname (24) koji je jutros oko 4 sata iz neutvrđenih okolnosti pao u more s putničkog broda „SERENADE OF THE SEAS“.

U području nestanka traga pilatus Obalne straže RH, a upućen je i brod LK Šibenik. MRCC Roma je u traganje uputila helikopter Obalne straže Italije i dva plovila kojima pretražuju područje svoje odgovornosti zbog mogućnosti da je nestali mladić u međuvremenu završio u talijanskim vodama zbog jakog vjetra i valova.

Obalna straža Italije oko 13 sati poslala je i avion koji će tragati do sumraka.

Putem Obalne radio postaje Split radio Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka jutros je zaprimila poziv upomoć zbog člana posade u moru s pozicije na crti razgraničenje odgovornosti traganja i spašavanja Italije i Hrvatske, na sredini Jadrana.

Mladić je iz nepoznatih razloga pao s broda bahamske zastave koji je putovao u Veneciju, nakon čega je brod i sam započeo potragu.

MRCC Rijeka obavještava sve brodove u prolazu na pojačano motrenje, a poruka pogibelji emitira se svakih sat vremena putem Obalne radio stanice Split radio.

Napominjemo da na poziciji traganja puše jak vjetar od oko 30 čvorova, a temperatura mora je između 15 i 18 celzijevih stupnjeva.