Slovenski ronilac na dah smrtno stradao kod Raba

Photo SAR - kalafurija.jpg

Nacionanalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je sinoć, 9. srpnja u 19.45 sati dojavu oca slovenskog ronioca koji je prijavio sinov nestanak kod rta Njivice, sjeveroistočna strana otoka Raba, slijedom čega je MRCC Rijeka pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja sa Lučkom kapetanijom Rijeka, odnosno nadležnom Lučkom ispostavom Lopar, a o pokretanju potrage obaviještena je i Pomorska policija u Rijeci i Zadru kao i Nacionalni pomorski centar za prikupljanje podataka (NPCPP).

Prema prikupljenim podatcima slovenski ronilac, N.S. (rođen 1999. godine) krenuo je jučer oko 18.00 sati u samostalno ronjenje na dah sa plaže Njivica, no kako se nije vratio u dogovorenome vremenu njegov otac je privatnim čamcem izvršio kraću površinsku potragu te nekon pronalaska napuštene ronilačke plutače, prijavio nestanak sina u Središnjicu.

Daljnju potragu za nestalim roniocem MRCC Rijeka koordinirala je sa službenim plovilima LI Lopar i raspoloživim privatnim plovilima na području potrage, no već je u 20.28 sati dojavljeno o pronalasku tijela nestaloga ronioca.

O pronalasku tijela smrtno stradaloga slovenskog ronioca Središnjica je izvijestila Pomorsku policiju Rijeka uz čiju suglasnost je tijelo ukrcano na službeno plovilo te prevezeno u San Marino pored Lopara u daljnje postupanje policijskih službenika, čime je ova, na žalost tragična potražna akcija, okončana.