U luci Medveja opožarena dva plovila, nema stradalih

Photo lukaMedveja_14.jpg
Dva plovila izgorila su noćas na vezu u medvejskoj luci iz još neutvrđenih razloga, stradalih nema, istraga je u tijeku.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašvanja na moru (MRCC Rijeka) rano jutros zaprimila je dojavu Lučke ispostave Moščenićka Draga o požaru koji je zahvatio dva plovila na lukobranskim privezištima u luci Medveja.

Prema prikupljenim podatcima požar je izbio u vremenu između 00.00 do 6.30 jutros te se proširio sa jednoga na susjedno plovilo, te su ubrzo oba u potpunosti izgorjela.

U požaru je uništeno plovilo tipa pasara dužine 12,15 metara sa dva pogonska dizel stroja, luke upisa Opatija u vlasništvu dvoje hrvatskih državljana K.T.S.R. i A.R., te plovilo tipa gumenjak sa stakloplastičnim dnom, dužine 4,5 metara i pogonjen vanbrodskim motorom u vlasništvu hrvatskoga državljanina M.V., luke upisa Senj, koje inače koristi trajni vez upravo u medvejskoj luci.

Na lukobransko privezište najprije je pristigao gumenjak kojim je upravljao kao korisnik plovila M.R., jučer, 11. ožujka u 16.30 sati, dok su pasarom na susjedni vez pristali suvlasnik A.R. i član posade R.R., također jučer u 17 sati, dok je požar izbio danas između ponoći i ranih jutarnjih sati.

Utvrđena je znatna materijalna šteta na oba opožarena plovila, ljudskih žrtava na sreću u požaru nema, dok su manje površinsko onečišćenje mora od posljedica požara jutros uklonili vlasnici plovila dolaskom na poziciju nezgode.

Istragu o uzrocima požara na ova dva plovila provode djelatnici nadležne Lučke ispostave Moščenićka Draga u suradnji sa djelatnicima Pomorske i kriminalističke policije.