Gliser se nasukao na hridi otoka Šipana, jedna osoba lakše ozlijeđena

Photo nsl LKDU-SUDURAR 1-6_16.JPG
Tijekom jutra dogodila se manja pomorska nesreća sa jednom lakše ozlijeđenom osobom prilikom nasukanja brodice u neposrednoj blizini šipanske luke Suđurađ.

Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture zaprimilo je tijekom dana Izvještaj Lučke kapetanije Dubrovnik o manjoj pomorskoj nesreći, odnosno nasukanju glisera na hridi nedaleko luke Suđurađ na otoku Šipanu pri čemu je voditelj brodice lakše ozlijeđen i medicinski zbrinut.

Naime, nakon što je jutros, 1. lipnja u 07.00 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 u LK Dubrovnik zaprimljena dojava o pomorskoj nesreći na otoku Šipanu, djelatnici dubrovačke Kapetanije isplovili su u očevid te su utvrdili da se nesreća dogodila rano jutros, 1. lipnja u 01.00 sat dok je I.M., hrvatski državljanin upravljao brodicom / gliserom duljine 6.3 metra, pogonjen vanbrodskim strojem snage 84kW, hrvatske zastave kojim je pokušavao prići šipanskoj luci Suđurađ i tom prilikom se nasukao na obližnje hridi. Uslijed udara u hridi voditelj brodice je ozlijeđen te je prvom jutarnjom brodskom linijom transportiran u dubrovačku bolnicu gdje su mu utrvđene lakše tjelesne ozljede.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici dubrovačke Kapetanije utvrdili su teža oštećenja trupa ispod razime mora na pramčanome dijelu brodice zbog čega je brodica djelomično potonula te je organiziran komercijalni izron i privremeni smještaj olupine u luci Suđurađ. Na poziciji nasukanja nema onečišćenja mora i morskog okoliša, a o nesreći je obaviještena i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Djelatnici Lučke kapetanije Dubrovnik voditelju brodice naložili su da se po otpuštanju sa bolničkog liječenja javi u službene prostorije Kaptenije radi davanja iskaza u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće.