Kod mjesta Mimice pronađen utopljenik

Photo SAR-ST_12.jpg
Jučer predvečer pokrenuta je pomorska potraga za nestalim čovjekom u Bračkome kanalu koja je završila danas ujutro pronalaskom tijela nestaloga.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u 18.10 sati zaprimila je dojavu putem  Županijskoga centra 112 iz Splita, o nekontroliranom kretanju manje brodice nedaleko mjesta Mimice, Brački kanal, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Split, čiji su djelatnici isplovili na poziciju dojave brodom „Pojišan“.

Odmah po dolasku na dojavljenu poziciju pronašli su brodicu tipa pasara 4,6 metara dužine, luke upisa Omiš, koja se sa upaljenim vanbrodskim motorom kružno kretala, bez posade (osim psa), stoga je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, upućen je poziv svim raspoloživim plovilima u plovnome području da se uključe u potragu, a brodica je otegljena u mjesto Mimice, gdje je provjerom registracijskih podataka utvrđeno da je vlasnik brodice ujedno i nestali I.F. iz Omiša (rođen 1959.).

U akciji je sudjelovalo i plovilo Pomorske policije Split „Sv.Dujam“, djelatnici temeljnih jedinica MUP-a prošli su područje potrage sa kopnene strane, a u traganju za nestalim priključio se i veći broj privatnih brodica iz tog kraja, te je, unatoč nepovoljnim noćnim uvjetima potraga trajala do iza ponoći.

Plovila Kapetanije i Pomorske policije rano jutros nastavili su potragu, a u pomoć su pozvani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja koji su zajedno sa temeljnom policijom trebali nastaviti potragu kopnenom stranom. Nažalost, nedugo nakon nastavka potrage Policijska postaja iz Omiša dojavila je da su mještani, uključeni u potragu brodicama, pronašli beživotno tijelo nestaloga I.F. u moru ispred mjesta Mimica, o čemu su obaviješteni svi sudionici potrage.