Njemački državljanin smrtno stradao prilikom prevrtanja plovila u Ljubačkom zaljevu

Photo Ljubac.jpg
Prilikom prevrtanja 4 metarske brodice sa sedam članova posade u Ljubačkoj vali, jedna osoba smrtno je stradala.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 13.20 po dojavi očevidaca sa obale, pokrenula je akciju spašavanja u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, odnosno Lučkom ispostavom Starigrad – Paklenica i Pomorskom policijom, čija su plovila upućena na poziciju pomorske nesreće u Ljubačku valu, nasuprot mjestu Ljubač.

Na poziciju nesreće prvo je stiglo plovilo Pomorske policije Zadar, te su javili o prevrnutoj maloj brodici 3 metra dužine, sa vanbrodskim motorom snage 4 ks, dok je posada već prevezena na obalu.

U trenutku nesreće na plovilu se nalazilo sedam članova posade, od toga petero djece i dvoje odraslih, pretpostavlja se da je riječ o dvije obitelji, svi su njemački državljani.

Njemački državljanin E.T. (42), uslijed prevrtanja plovila najvjerojatnije se utopio pokušavajući spasiti djecu, te je u nesvjesnom stanju sa ostalim članovima posade izvučen na obalu gdje je odmah primjenjena reanimacija, prije i nakon dolaska ekipe Hitne medicinske pomoći, no na žalost, utrvđena je smrt ozlijeđenoga.

Naknadno je utvrđeno da je utopljenik bio otac troje djece, dok je druga odrasla osoba sa plovila također muškarac, njemački državljanin otac drugo dvoje djece.

Vlasnik brodice ujedno je i vlasnik nekretnine u kojoj je poginuli muškarac sa obitelji i prijateljima koristio smještaj.

Okolnosti koje su dovele do ove pomorske nesreće sa smrtnom posljedicom istražuje Pomorska policija Zadar.