Održana javna prezentacija rezultata Studije prometno-plovidbenog rješenja za plovna područja Primorsko - goranske, Ličko - senjske, Zadarske i Šibensko - kninske županije

Photo nsl PROM-PLOV-PREZ RI 9-12_15.jpg
Načelnik Sektora za nadzor i upravljanje pomorskim prometom, traganje i spašavanje i zaštitu mora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Lukša Čičovački i dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci prof.dr.sc. Serđo Kos pozdravnim su govorom otvorili javnu prezentaciju rezultata Studije prometno - plovidbenog rješenja za plovna područja Primorsko - goranske, Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske županije, koja se održala na Pomorskom fakultetu u Rijeci 2. prosinca 2015. godine.

Pomorski fakultet u Rijeci za potrebe Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izradio je prometno - plovidbenu Studiju koja predstavlja sadržaj kojim je po prvi put sustavno i cjelovito analizirano plovno područje Primorsko - goranske, Ličko - senjske, Zadarske i Šibensko - kninske županije, u svrhu optimizacije elemenata sigurnosti plovidbe u morskom prostoru s prijedlogom mjera unapređenja sustava sigurnosti plovidbe i kvalitetnije organizacije pomorskog prometa.

Studija predstavlja nastavak provođenja aktivnosti koji su određeni Strategijom pomorskog razvitka i integralne pomorske politike Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine, kojom je među ciljevima određeno kontinuirano podizanje razine sigurnosti plovidbe u unutarnjim morskim vodama, teritorijalnom moru i zaštićenom ekološko - ribolovnom pojasu Republike Hrvatske.

Javna prezentacija prometno-plovidbene Studije okupila je pedesetak uzvanika predstavnika tijela državne uprave i područne (regionalne) samouprave, te predstavnika pomorskog sektora Primorsko - goranske, Ličko - senjske, Zadarske i Šibensko - kninske županije.

Tekst Studije i javne prezentacije objavljeni su na web - stranici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u dijelu Pomorstvo / Sigurnost plovidbe / Dokumenti, te je ista otvorena za konzultacije sa zainteresiranom stručnom javnosti do 23. prosinca 2015.