Održan sastanak na temu zaustavljanja hrvatskih brodova od strane PSC inspekcije

Photo VItic_Kockica.jpg
U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture održan je sastanak predstavnika Uprave sigurnosti plovidbe i Uljanik plovidbe na temu posljednjih zaustavljanja brodova Champion Istra i Pomer u od strane australskog PSC-a odnosno USCG-a.
 
Sastanku su ispred resornoga Ministarstva nazočili pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture kap. Goran Šarin te načelnik Sektora za inspekcijske poslove i tehničke standarde pri Upravi sigurnosti plovidbe kap. Joško Nikolić, dok su Uljanik plovidbu predstavljali predstavnici tvrtki ASP Ship Management Group i Uljanik tanker management.
 
U uvodnom dijelu izlaganja pomoćnik ministra kap. Šarin naglasio je kako učestala zaustavljanja brodova mogu dovesti do gubitka stečenih statusa Republike Hrvatske na listama Memoranduma, a što može negativno utjecati i na statuse ostalih brodova koji plove pod hrvatskom zastavom.
 
Pritom je istaknuta važnost suradnje između kompanija i Uprave, uz zapošljavanje kvalitetne posade, te provođenje familiarizacije kod ukrcaja na brod i odabira kvalitetnih charter kompanija.
 
Osim tema vezanih uz zaustavljanje brodova, od strane predstavnika Uljanik plovidbe zatražene su i informacije o mogućnostima dostave obavijesti o stupnju sigurnosne zaštite brodova na engleskom jeziku te novostima vezanim uz prevođenje Pravila za statutarnu certifikaciju pomorskih brodova, te su upoznati kako je prijevod spomenutih Pravila u tijeku te da će Uprava sigurnosti plovidbe provesti sve nužne korake kako bi se obavijesti o podizanju stupnja sigurnosne zaštite u buduće na hrvatskom i engleskom jeziku dostavila na brodove.