Državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac primila u službeni posjet japansku delegaciju predvođenu veleposlanikom, Njegovom ekselencijom Keiji Takiguchi

Photo nsl dtMMK-JAP 20-6_17.JPG
Državna tajnica za more, Maja Markovčić Kostelac sa suradnicima, pomoćnikom ministra za pomorsku i unutarnju plovidbu, brodarstvo, luke i pomorsko dobro, Anđelkom Petrinićem, pomoćnikom ministra za sigurnost plovidbe, Sinišom Orlićem, načelnicom Sektora upravljanja pomorskim dobrom, lučkim i koncesijskim sustavom, Ninom Perko i glavnom savjetnicom ministra Tajanom Huzak, primila je u službeni posjet japansku delegaciju predstavnika fondacije WAVE (Waterfront Vitalization and Environment Research Foundation) kao i predstavnika privatnih konzultantskih i građevinskih kompanija čije djelatnosti su usko vezane uz izgradnju i razvoj pristaništa i luka. Predsjednik fondacije WAVE je bivši načelnik Glavnog ureda za luke i pristaništa japanskog Ministarstva zemlje, infrastrukture, transporta i turizma.

U pratnji delegacije bili su i japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Nj.E., Keiji Takigchi kao i tajnik zadužen za gospodarska pitanja, Masashi Shigeno.

Za vrijeme posjeta razmijenile su se informacije i mišljenja o upravljanju lukama, naročito o izgradnji i unaprjeđenju lučke infrastrukture i pratećih sadržaja, o razvoju infrastrukture i sustava kružnih putovanja, o razvoju i poboljšanju feeder servisa te o dosadašnjim iskustvima i postignućima obje strane.

Državna tajnica za more Markovčić Kostelac ukratko je upoznala japansku delegaciju s pregledom stanja i načinom upravljanja lučkim sustavom Republike Hrvatske, strateškim opredjeljenjima razvoja kao i infrastrukturnim postignućima i daljnjim planovima.

Japanska strana predstavila je stanje lučkog sustava u Japanu s posebnim osvrtom na trenutnu situaciju, postignuća, probleme i buduće planove razvoja turizma baziranog na sustavu kružnih putovanja.

Zaključno obje su strane izrazile spremnost i državne uprave i specijaliziranih stručnjaka za budućom suradnjom dviju država u resoru pomorstva, pomorske infrastrukture i pomorskog turizma.

 
FOTOGALERIJA >>>