Koćarica potonula kod otoka Frašker, posada spašena

Photo frasker_13.jpg
Rano jutros nedaleko Pule potonula je hrvatska koćarica, dok je posadu spasila druga koćarica koja je plovila u blizini.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) od nadležne Lučke kapetanija Pula zaprimila je dojavu o potonuću koćarice hrvatske zastave, luke upisa Rovinj, dužine 13 metara, sa dva člana posade. Nesreća se dogodila jutros u 6.15 sati, na poziciji otok Frašker nedaleko od Pule.

Djelatnici Lučke kapetanije utvrdili su kako su se na plovilu nalazila dva člana posade, obojica hrvatski državljani, kojima je neposredno nakon nezgode pomoć pružio Mladen Skoko, ribar iz Banjola, koji se vlastitim plovilom nalazio nedaleko pozicije nesreće, te ih je neozlijeđene prekrcao i prevezao u Banjole, gdje su dali iskaz o nesreći djelatnicima LK Pula.

Prema riječima zapovjednika potonule koćarice  na plovilu osim njega i drugoga člana posade nije bilo nikoga, dok je u brodskome spremniku preostalo oko 150 litara goriva.

Dolaskom na poziciju potonuća koćarice djelatnici LK Pula utvrdili su manje onečišćenje mora zbog istjecanja goriva, te su angažirali posebno plovilo za saniranje onečišćenj.

Inspektori Lučke kapetanije Pula uzeli su izjave od posade potonule brodice, te su ujedno izdali nalog vlasniku za vađenje potonule brodice.

Istražne radnje o uzrocima potonuća u tijeku su.