Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju odobrenja Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za novo zapošljavanje na određeno vrijeme

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o davanju odobrenja Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za novo zapošljavanje na određeno vrijeme.

Usvojenom Odlukom odobrava se zapošljavanje 65 službenika na određeno vrijeme, od najviše godinu dana, radi obavljanja poslova čiji se opseg privremeno povećava tijekom turističke sezone u lučkim kapetanijama i ispostavama.

Poslovi na koje se primaju službenici odnose se na dolazak i boravak stranih nautičara, te pojačani pomorski promet koji zahtijeva izraženiji inspekcijski i upravni nadzor na moru i pomorskom dobru.

Službenici se primaju i zbog nadzora sigurnosti plovidbe brodovima i brodicama ispostava što zahtijeva konstantnu plovidbu i kontrolu akvatorija, a po potrebi i sudjelovanje u akcijama traganja i spašavanja, od kojih je većina obavljana za vrijeme ljetne sezone.

Istaknimo kako su za provedbu ove Odluke u Državnom proračunu za 2017. godinu osigurana sredstva u ukupnom iznosu od 2.146.000 kuna.