Održana druga sjednica Mješovitog hrvatsko-indonezijskog odbora za gospodarsku i tehničku suradnju

Photo nsl w pmIB-cnsAM JAK 24-4_13.jpg
Dokument o pravcima buduće suradnje iz područja luka, pomorstva, te zračnog i željezničkog prometa između Republike Hrvatske i Republike Indonezije potpisan je na 2. sjednici Mješovitog odbora za tehničku i gospodarsku suradnju, održanoj 23. travnja u Jakarti, na kojoj su bili prisutni i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture predvođeni pomoćnikom ministra za pomorstvo Igorom Butorcem.

Na poslovnom forumu sudionicima su predstavljene i mogućnosti poslovne suradnje pod imenom „Croatia your HUB in Europe“.

Za vrijeme svog boravka u Jakarti, predstavnici ministarstva održali su nekoliko radnih sastanaka u Ministarstvu transporta Indonezije, te u Generalnom direktoratu za željeznice, prilikom kojih su definirane mogućnosti poslovne suradnje u području pomorstva i lučkih uprava.

Također, dogovoreno je da će indonezijska strana potvrditi sporazum o međusobnom priznavanju pomorskih ovalaštenja dviju zemalja, a dogovorena je i mogućnost sudjelovanja Hrvatske u indonezijskom razvoju željezničkog sektora u vidu transfera znanja, tehnologija i proizvodnje.

Predstavnici lučkih uprava, luka i brodara koji su također prisustvovali navedenim događanjima ostvarili su značajan broj poslovnih kontakata s indonezijskim gospodarstvenicima.