Pomoćnik ministra Butorac na drugom 'Adriatic Sea Forumu'

Photo nsl pmIB-ASF 24-4_15.jpg
Pomoćnik ministra za pomorstvo, Igor Butorac sudjeluje na drugom po redu Adriatic Sea Forumu,  koji se  23. i 24. travnja održava u Dubrovniku u organizaciji tvrtke Risposte turismo, te partnera Grada Dubrovnika, LU Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika i ACI-a.

U uvodnom obraćanju prilikom otvaranja pomoćnik ministra Butorac izrazio je podršku ovakvim konferencijama koje okupljaju sve dionike u pomorstvu jadranske regije i čiji su ciljevi sukladni Pomorskoj strategiji Ministarstva.

Adriatic Sea Forum  događanje je od velikog značaja za sve one koje interesira potencijal koji Jadransko more može pružiti ne samo za razvoj pomorskog prometa (nautički turizam, kružna putovanja, trajektni prijevoz), već i za brojne djelatnosti koje su usko povezane s navedenim prometom.

Cilj foruma je poboljšati promociju cjelokupnog područja Jadranskog mora kroz točno određene odabire i prilagođene programe, kao što je suradnja među sedam država, 25 regija i preko 150 destinacija koje se nalaze na ovome moru, te na taj način proširiti poslovne mogućnosti i rezultate za sve operatere koji su uključeni u sektore koji su sastavni dio ovog foruma.

Za vrijeme trajanja foruma predviđeni su okrugli stolovi, prezentacije, susreti licem u lice, intervjui i ključni govori o različitim zanimljivim i aktualnim temama, a značajan prostor namijenjen je i operaterima kojima se omogućuju poslovni sastanci u svrhu razvijanja novih poslovnih mogućnosti.

Događanje je pokrenuto 2013. godine u Trstu, te je već u svom prvom izdanju postiglo značajne rezultate, preko 300 sudionika, više od 30 cijenjenih predavača iz javnog i privatnog sektora, zanimljive sadržaje i žive diskusije, široku i kvalificiranu medijsku pokrivenost.