Utopio se slovenski državljanin kod Golog otoka

Photo go5.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru danas je oko 13:33 sati zaprimila dojavu o nestanku slovenskog državljanina F.R. (49), koji se jučer zajedno sa svojom kćerkom M.R. (17) uputio kajacima iz Lukova prema Prviću.Kasno navečer prilikom povratka s Prvića, uslijed jake bure došlo je do prevrnuća kajaka.

Nakon prevrnuća kajaka kćerka nestalog je doplivala do Golog otoka, gdje je na stijenama provela cijelu noć, te se ujutro uputila prema objektima na otoku.

Osoba je bila u stanju šoka, te je zadobila par ogrebotina, a od trenutka prevrnuća nije znala što se dogodilo sa njenim ocem u drugom kajaku. Odmah po dojavi angažiran je zrakoplov Obalne straže, policijsko plovilo iz Senja, plovilo Lučke ispostave Rab, plovilo Lučke kapetanije Senj, te trajekt „Nosač“.

Zrakoplov Obalne straže u 15:49 sati uočio je kajak u uvali na sjevernoj strani otoka sv.Grgur, te su odmah upućena plovila na tu poziciju. U 16:09 sati pronađeno je tijelo slovenskog državljana, te njegov kajak.

Očevid je preuzela Policija.