Iz mora kod Preka izvučeno tijelo utopljenice

Photo SAR_14.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o spasilačko – potražnoj akciji za nestalom ženskom osobom, poduzetoj u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar u Zadarskom kanalu.

Potraga za nestalom započeta je danas, 6. lipnja u 16.47 sati slijedom zaprimljenog poziva od strane C.D., voditelja motorne jahte imena „Gandalf“, njemačke zastave, koji je službenike MRCC Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici LK Zadar u koordinaciji sa MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar. Obzirom da je potraga započela u drugome dijelu dana, MRCC Rijeka je u cilju da se iskoristi danje svijetlo u suradnji sa Obalnom stražom RH u potragu angažirala i zrakoplov tipa 'Pilatus', koji je sa preletima područja potrage započeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela na poziciji sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale za kojom se i tragalo. Tijelo je preuzeto od strane policijskih službenika u daljnje postupanje, čime je potražna akcija okončana.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa službenicima Pomorske policije provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema trenutno dostupnim podatcima stradala ženska osoba najvjerojatnije je poljska državljanka, jednako kao i muškarac spašen iz mora, a prema čijim tvrdnjama je sa istom plovio zadarskim akvatorijem na gliseru dužine 8 metara, poljske zastave.Svi daljnji rezultati istražnih radnji u ovome slučaju bit će komunicirani prema javnosti od strane Policijske uprave Zadarske.