Četiri plovila opožarena u pulskoj športsko – ribolovnoj lučici, nema ozlijeđenih

Photo nsl LK calafuria 1_16.jpg

Četiri plovila u privatnom vlasnštvu jutros su oštećena u požaru dok su boravile na vezovima pulske športsko - ribolovne lučice.

U Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros, 23. travnja u 07.30 sati, posredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje DUZS Pazin, zaprimljena je obavijest o požaru na više plovila u PŠRD “Delfin“, u Puli, gdje su u vrijeme dojave požar već gasile dvije jedinice Javne vatrogasne postrojbe Pula, o čemu je Središnjica obavijestila nadležnu Lučku kapetaniju Pula.

Nedugo po dolasku djelatnika LK Pula na poziciju nesreće požar je ugašen i pripadnici JVP Pula osiguravali su opožarena plovila od izbijanja novoga požara, dok je morski okoliš osiguran od mogućnosti onečišćenja.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici pulske Kapetanije utvrdili su da je požar zahvatio četiri plovila i to gliser, brodicu i dvije jedrilice dok su boravili na vezovima 13, 15, 16 i 17, na gatu broj 2 PŠRD Delfin. Sva četri plovila su luke upisa Pula i u vlasništvu hrvatskih državljana.

Na plovilima je u požaru znatno oštećeno nadgrađe, najviše do razine mora, s time da je zbog požarnog oštećenja jarbol jedrilice sa veza 15 pao no brodicu koja je boravila na vezu 13. Na oštećenim plovilima nema prodora mora i u plovnome su stanju.

Na poziciji izbijanja požara nije uočeno onečišćenje mora i morskoga okoliša, a pripadnici JVP Pula sa jednim vatrogasnim vozilom ostali su tijekom današnjega dana na dežurstvu kod opožarenih plovila.

Točan uzrok izbijanja požara ustanoviti će se policijskim očevidom koji je u tijeku, a vlasnicima opožarenih plovila naloženo je da u Lučkoj kapetaniji Pula obave prijavu štete na plovilima oštećenima u ovoj pomorskoj nesreći.