Trajekt udario u obalu pristaništa u Žigljenu, nema ozlijeđenih

Photo SAR_14.jpg
Lučka kapetanija Senj izvjestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o manjoj pomorskoj nezgodi u kojoj je sudjelovao Jadrolinijin trajekt, koji plovi na redovnoj liniji 335, Prizna – Žigljen.

Službenici senjske Kapetanije zaprimili su jutros, 16. listopada u 07.35 sati dojavu zapovjednika trajekta „Cres“ o manjoj pomorskoj nezgodi koja se dogodila na poziciji trajektniog pristaništa, u Luci Žigljen na otoku Pagu, kada se prilikom manevra pristajanja po izrazito gustoj magli, motornomo trajektu pokvario brodski radar, uslijed čega je pramčanim dijelom udario u pristanišnu obalu.

Netom nakon udara u obalu posada trajekta provjerila je stanje posade i putnika među kojima nisu utvrđene ozljede, kao niti štete na transportiranim jedinicama (vozila i tereti), dok je na trajektu nastalo oštećenje oplate na pramčanom dijelu broda, promjera 50 x 20 cm, na 1,5 metara iznad razine mora.

Odmah nakon događaja obavljen je iskrcaj putnika i tereta, a trajekt je sigurno privezan u luci Žigljen, gdje su službenici LK Senj, u okviru očevida, pregledali nastalo oštećenje i utvrdili da nema propuštanja mora u potpalublje, obzirom da (vjerojatno) nisu nastala konstrukcijska oštećenja broda. Na poziciji nezgode nije uočeno niti onečišćenje mora.

Nakon obavljenog očevida Lučka kapetanija Senj zapovjedniku trajekta „Cres“ izdala je dozvolu za jednu nekomercijalnu plovidbu u brodogradilište Kraljevicu, gdje slijedi popravak nastalog oštećenja i pokvarene opreme, prije povratka trajekta u redovnu plovidbu.

Jadrolinija d.o.o. odmah nakon pomorske nezgode iz vlastite je flote angažirala motorni trajekt „Ilovik“, koji je nastavio redovnu plovidbu na liniji 335.