Ministar Butković svečano otvorio 18. sajam izlagača plovila "Biograd Boat Showu 2016"

Photo nsl MIN-BNMBS 20-10_16.jpg
Ovogodišnji 18. Biograd Boat Show okupio je 300 izlagača, na njemu je izloženo više od 300 plovila, a sajam je u četvrtak otvorio ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je naglasio da nautički turizam svake godine u porastu.

"Nautički turizam bilježi rast, grade se novi kapaciteti, nove marine, a Biograd je povijesno perjanica nautičkog turizma. Zadovoljan sam što sam prvi dan svog drugog mandata ovdje, da vidim inovacije i sve ono što nas očekuje u 2017. godini, od koje očekujem da će biti uspješna.". - rekao je resorni ministar Butković.

Direktor sajma Milan Šangulin istaknuo je kako je po svemu ovo rekordna godina za Biograd Boat Show, a posebno raduje što se u nautičkom turizmu kriza više ne osjeća. "Nitko više ne priča o krizi, svi koji dolaze na naš sajam puni su optimizma, a hrvatska je nautika u usponu", poručio je Šangulin.

Biograd Boat Show, koji traje do nedjelje, 23. listopada, okupio je 300 izlagača na 32.000 četvornih metara, a organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja.

Na sajmu je izloženo više od 300 plovila, a više od 45 plovila će imati hrvatsku premijeru, s nekim europskim i svjetskim premijerama. Tako će svjetsku premijeru će imati i Greenline 36, dizelsko/električno hibridna jahta sa solarnim ćelijama.

U sklopu sajma održat će se i niz stručnih skupova, radionica i predavanja, jedriličarske regate, kao i Biograd Charter Show, na kojemu će se naći najveći izbor yacht charter odmora.