Potonula ribarica kod Kaštela, nema stradalih, sanirano manje onečišćenje mora

Photo nsl w OLIMPIA hav LI KAST 24-1_14.JPG
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavnja na moru (MRCC Rijeka) danas u 11 sati zaprimila je dojavu od Lučke ispostave Kaštela o nagnuću ribarskoga broda u mjesnoj ribarskoj luci, te su poduzete radnje za osiguranje plovila od potonuća, a u pomoć je pozvana i lokalna vatrogasna postrojba.

Izlaskom na poziciju ove pomorske nezgode djelatnici Lučke ispostave Kaštela utvrdili su da je ribarski brod „Olimpija“, luke upisa Split, dužine 26 metara, u vlasništvu pravne osobe iz Povlje, otok Brač, jutros oko 9 sati nasjeo kobilicom na morsko dno dok je bio na vezu ribarske luke Brižine, pri čemu je došlo do nagnuća, odnosno lijeva strana broda završila je pod morem.

Ustanovljeno je manje onečišćnje mora zbog istjecanja oko 15 litara goriva iz brodskoga agregata, što su upotrebom disperzanata vrlo brzo sanirali pripadnici dobrovoljnog Vatrogasnog društva iz Kaštel Gomilice.

U trenutku nezgode na brodu nije bilo posade, nema ozlijeđenih, a u brodskim tankovima nije bilo pogonskoga goriva tako da nema niti opasnosti od većega onečišćenja mora i morskog okoliša.

Kapetan Ispostave izvršiti će očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nezgode.