Ponoćna linija za Brač ostaje, razmatra se i opstanak dužobalne linije Rijeka-Dubrovnik

Photo nsl STHRVAT 12 06 2007g_256.jpg
Nakon zahtjeva predstavnika lokalnih vlasti tijekom rasprave o racionalizaciji obalnog linijskog pomorskog prometa održanoj danas u Splitu za splitsko plovno područje,  odlučeno je kako se ponoćna trajektna linija Split-Brač neće ukinuti, niti će se smanjiti broj putovanja prema Lastovu.

Raspravu je otvorio zamjenik ministra Zdenko Antešić, a prijedloge izmjene Odluke o državnim linijama predstavili su ravnatelj Agencije za obalni linijski pomorski promet Ivo Baldasar i zamjenik Ivan Franičević.

Prijedlozi izmjene plovidbe na splitskom području na kojem prometuje 19 državnih linija uglavnom se odnose na smanjenje broja tjednog ticanja pojedinih luka koje bilježe smanjene potrebe tijekom zime.

Ističući kako se linije ne ukidaju, već se pokušavaju pronaći najbolja i racionalna rješenja prometa tijekom zimskog razdoblja, zamjenik Antešić je dodao i kako se istodobno ulažu napori da se najveći državni brodar Jadrolinija unaprijedi i poboljša svoje poslovanje kako bi u konkurentan odgovorio na buduću liberalizaciju tržišta.

Ponoćna linija prema Braču neće se ukinuti, a za dužobalnu liniju Rijeka-Dubrovnik koja bilježi najveći pad prometa razmotriti ćemo mogućnost prenamjene u sezonsku liniju, uz nužnost zamjene postojećeg broda o čemu će se pokušati razgovarati i s Ministarstvom turizma kazao je ravnatelj Baldasar.

Trajektna linija Lastovo-Vela Luka- Split neće smanjiti broj polazaka, kako su i tražili predstavnici lokalnih vlasti Lastova i Vela Luke, potvrdili su iz Agencije.

Uz predstavnike ministarstva i Agencije u raspravi su sudjelovali župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i zamjenik gradonačelnika Jure Šundov.