Austrijski ronilac smrtno stradao kod otoka Paga

Photo nsl LK calafuria 1_16.jpg

Tijekom organiziranoga ronjenja u paškom akvatoriju ronilac je zbog iznenadnih zdravstvenih tegoba preminuo nedugo nakon izlaska iz mora.

Ministarstvo pomorstva prometa i infrastrukture obaviješteno je od Lučke kapetanije Zadar o ronilačkoj nesreći koja se dogodila u sklopu organiziranog rekreativnog ronjenja neposredno uz otočić Pohlib, jučer, 10 lipnja u 16.15 sati.

Odmah po zaprimanju dojave djelatnici zadarske Kapetanije i nadležne Lučke ispostave Pag isplovili su prema poziciji nesreće gdje su obavili očevid te izuzeli izjave očevidaca nesreće.

Prema prikupljenim podatcima utvrđeno je da se ronilačka nesreća dogodila tijekom rekreativnog ronjenja u organizaciji jednog od ronilačkih centara sa otoka Paga, a u kojoj je smrtno stradao E.H. (rođen 1965. godine), austrijski državljanin.

Naime, prema izjavi voditelja ronjenja, nakon što je austrijski ronilac voditelju signalizirao da se ne osjeća dobro, voditelj ronjenja je sa Austrijancem odmah započeo postupak kontroliranog izrona uslijed kojega mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i odmah po izronu na površinu izgubio je svijest te ga je voditelj ukrcao na ronilačku brodicu i hitno prevezao do ronilačkog centra gdje su nad njime primjenjivali postupak reanimacije, no austrijski ronilac je do dolaska djelatnika Hitne medicinske pomoći, nažalost, već preminuo.

Očevid o uzrocima stradavanja austrijskog ronioca i dalje je u tijeku.