Kupač helikopterom iz Orebića prevezen u KBC Split nakon sinoć zadobivenih ozljeda od glisera

Photo 3 w vjezba_jadran 5_12.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o poduzetim aktivnostima slijedom pomorske nesreće u kojoj je državljanin Republike Poljske zadobio teške tjelesne ozljede nakon što je preko njega prešao gliser, jučer kasno popodne u moru ispred Orebića.

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik slijedom dojave koju su zaprimili jučer, 25. srpnja u 17.30 sati, u koordinaciji sa službenicima nadležne Lučke ispostave Orebić isplovili su na poziciju pomorske nesreće odmah nakon zaprimljene dojave.

Temeljem provedenog očevida utvrđeno je da se pomorska nesreća dogodila nedugo prije 17.30 sati u moru ispred orebićke plaže, gdje je gumenjak kojim je upravljao T.V. (rođen 1961. godine), državljanin Kraljevine Nizozemske, ozlijedio V.M. (rođen 1972. godine), državljanin Republike Poljske. Teško ozlijeđeni Poljak je netom prije nesreće plivao na udaljenosti 100 do 200 metara od obale, a u naletu glisera zadobio je ozljede po tijelu te su ga odmah po izvlačenju iz mora preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći i pripremili ga za hitan medicinski prijevoz helikopterom Oružanih snaga RH u KBC Split, gdje je sinoć zaprimljen u daljnje medicinsko postupanje.

Očevid o uzroku ove pomorske nesreće i dalje je u tijeku, a istražne radnje provode i službenici Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske županije.