Potragom pronađeno tijelo nestaloga kod otoka Pašmana

Photo nsl LK SNM 8_11.jpg
U ranim prijepodnevnim satima nedaleko otoka Pašmana u okviru potrage pronađeno je tijelo starijeg utopljenika.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je danas, 5. siječnja u 9.00 sati dojavu očevidaca putem Županijskog dojavnog centra 112 Zadar o pronalasku brodice sa upaljenim pogonskim strojem koja je bila nasukana na plaži Kraj, otok Pašman, stoga je Središnjica pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar, Pomorskom policijom i Obalnom stražom čija plovila su odmah po dojavi krenula u potragu, kojoj su se vlastitim plovilima pruključili i lokalni mještani.

Provjerom podataka djelatnici zadarske Kapetanije utvrdili su da nasukana brodica dužine 5.50 metara, luke upisa Biograd na moru pripada hrvatskom državljaninu, čija Obitelj je potvrdila da je isti jutros predmetnom brodicom isplovio sa otoka Pašmana prema Biogradu na moru te da nemaju daljnih saznanja o nestalome.

Nedugo nakon pokretanja potrage u 10.05 sati MRCC Rijeka zaprimila je gotovo istovremeno dojavu zadarske Kapetanije, Pomorske policije i pripadnika Obalne straže o pronalasku tijela na sjevernoj strani otočića Čavatul u škrapama, za koje je nažalost utvrđeno da pripada nestalome hrvatskom državljaninu D.B. (rođen 1965. godine), čija brodica je jutros pronađena nasukana i napuštena na otoku Pašmanu.

Istraga o uzrocima stradavanja dalje će se provoditi u okviru policijskih nadležnosti.