'TIM - G' na liniji Ilovik-Mrtvaška

Photo mb tim-g.jpg
U Agenciji za obalni linijski pomorski promet u Splitu potpisan je koncesijski ugovor o održavanju državne brodske linije 311 Ilovik - Mrtvaška, na kojoj će od srijede 13. ožujka 2013. godine do 31. prosinca 2016. godine ploviti brod 'TIM - G' tvrtke Porat Ilovik d.o.o. Ugovor su potpisali ravnatelj Agencije Ivo Baldasar i direktorica tvrtke Sabina Simičić.

Brodska linija između otoka Ilovika i luke Mrtvaška na otoku Lošinju je, kao privremena, uspostavljena 28. studenoga 2011. godine, kako bi se osigurala prometna povezanost Ilovika tijekom radova na dogradnji i proširenja pristana na tome otoku. Tu je liniju održavao putnički brod 'Mec', vlasništvo Obrta za ribarstvo i turizam 'Trn' iz Ždrelca na otoku Pašmanu.

Na zahtjev otočana, koji su bili iznimno zadovoljni tom brodskom vezom,  odlučeno je da se linija Ilovik - Mrtvaška održava kao stalna. Nakon provedenog postupka koncesioniranja Upravno vijeće Agencija za obalni linijski pomorski promet prihvatilo je prijedlog Stručnog povjerenstva o odabiru ponude tvrtke Porat Ilovik d.o.o.

Brod 'TIM - G', koji je građen 1993. i može primiti 50 putnika, održavat će liniju ugovorenom brzinom od 8 čvorova  prema dosadašnjem plovidbenom redu, prioćeno je iz Agencije.