Sinoć organizirana potraga za njemačkim surferom kod Zatona, neozlijeđen se samostalno vratio na obalu

Photo DANCE_19.09.2011.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć, 7. rujna u 20.29 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Zadar zaprimila je poziv voditelja osiguranja lokalnoga autokampa iz Zatona, kod Zadra, koji je prijavio nestanak gosta koji se nije vratio sa jedrenja. Odmah po zaprimljenoj dojavi Središnjica je pokrenula koordiniranu akciju traganja i spašavanja sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom.

Prema prikupljenim podatcima tragalo se za P.C. (rođen 1949. godine), njemački dražvljanin koji se jučer, oko 17.00 sati uputio ploviti daskom za jedrenje ispred lokalnog atuokampa bez ikakve dodatne opreme, no kako se nije vratio u predviđeno vrijeme njegova supruga o nestanku je obavijestila djelatnike osiguranja.

Potražna akcija odvijala se u akvatoriju između Zatona, Privlake i Petrčana pa do sjeverne strane otoka Ugljana i Sestrunja, no kako do 24.00 nestali surfer nije pronađen akcija je privremeno prekinuta do svanuća kada je bilo planirano u akciju uključiti i zrakoplov Obalne straže RH.

Nedugo nakon privremenoga prekida potrage, noćas, 8. rujna u 00.18 sati od djelatnika osiguranja lokalnog autokampa iz Zatona dojavljeno je da se nestali njemački surfer samostalno vratio do obale, iscrpljen ali neozlijeđen. U izjavi je naveo kako ga je tijekom jedrenja u jednome trenutku zahvatio jači vjetar te ga odnio daleko od obale no srećom se uspio održati na površini i vratiti nazad neozlijeđen.

O povratku surfera MRCC Rijeka izvijestila je sve sudionike potrage čime su sve daljnje potražne akcije obustavljene.