Vlada RH: Usvojena Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine PGŽ o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja na području PGŽ (Mali Lošinj)

Photo VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Primorsko-goranske županije o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja na području Primorsko-goranske županije (Mali Lošinj).

Odlukom se daje suglasnost na Odluku koju je donijela Županijska skupština, na sjednici održanoj 14. prosinca 2016., a koja se odnosi na proširenje obuhvata lučkog područja luke Mali Lošinj na bazen Poljana - Runjica.

Navedenim lučkim područjem upravlja Lučka uprava Mali Lošinj, a obuhvat lučkog područja proširuje se radi postavljanja 4 pontona koja će služiti kao komunalni dio luke i čiji će kapacitet biti između 80-100 novih komunalnih vezova.

Istaknimo kako navedeni obuhvat nije u suprotnosti s dokumentima prostornog uređenja te da donošenje ove Odluke nema utjecaja na Državni proračun.