Ministar Hajdaš Dončić u Luci Ploče

Photo nsl MI-OB-006.jpg
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić posjetio je danas Luku Ploče gdje se upoznao s početkom izgradnje terminala za suhe rasute terete, ukupne vrijednosti 62 milijuna eura, čija se dovršenje očekuje u svibnju 2014. godine.

Terminal se gradi u sklopu Projekta integracije trgovine i transporta u Luci Ploče, koji je započeo krajem 2006. godine, a dosad je izgrađen kontejnerski terminal u vrijednosti od 38 milijuna eura.

Završetkom projekta Luka Ploče postat će suvremena sredozemna luka s očekivanim prometom od 10 do 15 milijuna tona. Ulaganja u infrastrukturu Luke Ploče značajna su i zbog koridora Vc te podizanja konkurentnosti te luke na tržištima u zaleđu.

Ministar Hajdaš Dončić je kazao kako će do srpnja 2013. pločanska luka cestovnom infrastrukturom biti povezana s koridorom 5c prema BiH.

Osvrnuo se i na povezanost Dubrovnika s ostatkom Hrvatske naglasivši kako je Dubrovnik turistička destinacija u kojoj živi 50-ak tisuća stanovnika te nije oportuno graditi autocestu, koja bi bila veliki trošak, već treba napraviti kvalitetnu prometnicu.

Na novinarski upit ministar Hajdaš Dončić odgovorio je kako neće biti nikakvih ustupaka BiH-u zbog izgradnje neumskog koridora. Dodao je kako se trenutno čeka mišljenje EU o koridoru i kako je to najbrže i najjeftinije rješenje koje bi moglo biti realizirano u roku od tri godine.

Također kazao je kako se kratkoročno odustaje od izgradnje Pelješkog mosta.


(Hina)







Fotogalerija: