Ronilac smrtno stradao u pulskom akvatoriju

Photo LK ST Pojisan_10.jpg
 
Hrvatski ronilac stradao je prilikom ronjenja na dah jučer poslijepodne u pulskom akvatoriju.
 
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 14. kolovoza u 15.50 sati zaprimila je dojavu o utapljanju ronioca kod Valovina, u Pulskom akvatoriju, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Pula čiji djelatnici su isplovili na dojavljenu poziciju gdje su zajedno sa službenicima Pomorske policije također poduzeli očevidne radnje o uzrocima ove roniačke nesreće.
 
Prema prikupljenim podatcima djelatnici pulske Kapetanije utvrdili su da se ova tragična nesreća dogodila dok je ronilac A.B. (rođen 1989. godine) ronio na dah loveći ribu podvodnom puškom kada se, iz za sada neutvrđenoga razloga, zapleo u ronilačku mrežu iz koje se nije uspio osloboditi, što je najvjerojatnije dovelo to tragične pogibije.
 
Djelatnici Lučke kapetanije Pula također su urtvrdii da je stradali hrvatski ronilac poziciju zarona obilježio u skladu s propisima, odnosno, koristio je poteznu plutaču za oznsčavanje pozicije urona.
 
Tijelo stradaloga ronioca izvukao je u tu svrhu angažirani profesnalni ronilac u prisustvu djelatnika Lučke kapetanije Pula te službenika Pomorske policije Pula.