Nakon jutrošnje potrage u krčkom akvatoriju pronađeno tijelo preminulog ribolovca

Photo SAR_14.jpg
Potražno - spasilačka akcija za nestalom osobom na brodici koordinirana je rano jutros u krčkom akvatoriju te je, nažalost, okončana pronalaskom beživotnog tijela nestale osobe.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros, 10. listopada u 05.13 sati, zaprimili su poziv člana obitelji o nestnku Ž.M. (rođen 1947. godine), državljanin Republike Hrvatske, nakon što se nije vratio iz ribanja u koje je isplovio vlastitom brodicom jučer, 9. listopada u 17.30 sati iz Njivica, na otoku Krku.

Odmah po zaprimljenoj dojavi MRCC Rijeka pokrenula je koordiniranu potražnu akciju za nestalim ribolovcem u suradnji sa Lučkom kapetanijom Rijeka, čiji službenici su već u 06.15 sati dojavili pronalazak nestale brodice na 1,5 nautičku milju ispred mjesta Kijac, nedaleko Njivica, a u brodici i nestalog ribolovca, koji nije davao znakove života, stoga su službenici LK Rijeka odmah primjenili postupak reanimacije tijekom hitnog teglja do Njivica, gdje je po pristanku, nažalost, ustanovljena smrt pronađenog ribolovca.

Potražna akcija je okončana obzirom da osim pronađenog tijela nestale osobe nije utvrđen boravak drugih osoba na pronađenoj brodici.

Sva daljnja postupanja u ovom slučaju u nadležnosti su Policijske uprave Primorsko - goranske.