Božidar Kalmeta primopredao vlast novom ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatku Komadini

Photo 1 BK-ZK 12_11.jpg

Zagreb, 23. prosinca 2011. - Božidar Kalmeta, ministar mora prometa i infrastrukture na odlasku sa dosadašnjim najbližim suradnicima predao je ovlasti nad ministarskim resorima Zlatku Komadini, ministru pomorstva, prometa i infrastruktureBivši ministar Božidar Kalmeta predao je izvješće o radu novom ministru pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatku Komadini u sjedištu Ministarstva u zgradi kockice, gdje je danas večeras obavljena primopredaja vlasti.

Ovo je kompleksno Ministarstvo koje pokriva sve vidove prometa i prometne infrastrukture i Zagreb, 23. prosinca 2011. - Zlatko Komadina, ministar pomorstva, prometa i infrastruktureu ovim složenim vremenima tražit ćemo nove modele financiranja nove kapitalne izgradnje kako bi povećali BDP i obim poslova građevinske operative, istaknuo je Zlatko Komadina.

Čestitavši novom ministru Kalmeta mu je poželio uspjeh u obavljanju ovog teškog, ali odgovornog posla rekavši da je na čelo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture došao čovjek s velikim iskustvom u politici, ali i kao dugogodišnji čelnik Primorsko-goranske županije, te je posebno istaknuo kako je novi ministar čovjek s ljudskim kvalitetama.

Bivši i sadašnji ministar razgovarali su o ustroju Ministarstva, financijskim obvezama u narednom razdoblju i drugim otvorenim pitanjima kao što su postupci dodjele koncesija za Zračnu luku Zagreb, brodogradilišne luke, luke nautičkog turizma i trajektne linije.

Zlatko Komadina zahvalio je Božidaru Kalmeti na korisnim savjetima o određenim pitanjima, kao i državnim tajnicima koji su, iako razriješeni dužnosti, bili prisutni na primopredaji.

Novi je ministar dosadašnjem, koji mu je prepustio „kockicu“, darovao kristalnu kocku s grbom Primorsko-goranske županije na čijem je čelu bio više od deset godina.

Zagreb, 23. prosinca 2011. - primopredaja ovlasti održala se u zgradi MinistarstvaZagreb, 23. prosinca 2011. - Božidar Kalmeta, ministar na odlasku u društvu najbližih suradnika pozdravio je dolazak novoga ministra Komadine (s lijeva državni tajnici na odlasku) kap. Mario Babić, Danijel Mileta, Željko Tufekčić, Tomislav Mihotić, Ivica Perović, u nazočnosti Ivane Juričić, tajnice kabineta Ministra i Siniše Pervana, tajnika Ministarstva