Ministar Oleg Butković potpisao Sporazum o sufinanciranju radova u luci Karlobag

Photo NSL MIN KB 27-10_17.JPG
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je danas s ravnateljem Lučke uprave Senj Predragom Dešićem Sporazum o sufinanciranju radova u luci Karlobag. Potpisivanju su, pored ministra Butkovića, prisustvovali i pomoćnici ministra kap. Siniša Orlić i Anđelko Petrinić, župan Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović te Boris Smojver, zamjenik načelnika Općine Karlobag.

Podsjetimo, Sporazumom će se Lučkoj upravi Senj za projekt izvanrednog održavanja karlobaškog mula i istezališta dodijeliti 2 milijuna kuna. Uređenjem mola „Mandrač“ s komunalnim vezovima, podići će se ukupna razina usluge u luci, a svim korisnicima omogućiti siguran vez.

„Potpora županijskim lukama iz godine u godinu sve je intenzivnija, poglavito stoga što se turizam nameće kao sve važnija gospodarska grana. Današnjim potpisivanjem Sporazuma pokazujemo kako nam je stalo do svih 14 luka u Ličko-senjskoj županiji, a za koje smo samo tijekom 2017. godine izdvojili više od 9 milijuna kuna. Uvjeren sam da će radovi na obnovi privezišta u Karlobagu krenuti već sljedećeg mjeseca“, rekao je nakon potpisivanja Sporazuma ministar Oleg Butković.

„Nedavno smo održali vrlo konstruktivan sastanak u Županiji na kojem smo definirali mnoge korake i projekte. Mislim da je upravo projekt u Karlobagu dobar primjer korektne suradnje koju lokalna samouprava ima s resornim Ministarstvom, na zadovoljstvo i korist svih naših građana“, istaknuo je povodom današnjeg potpisivanja župan Milinović.

Ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić, nakon što se zahvalio resornom Ministarstvu na svoj dosad pruženoj podršci, sa zadovoljstvom je najavio nove projekte u luci u Karlobagu, među ostalim i planirano proširenje privezišta.

Boris Smojver, zamjenik načelnika Općine Karlobag, osvrnuo se pak na potrebu izgradnje potpuno  nove luke za nautički turizam, kapaciteta do 200 vezova, na lokaciji Porat. Naime, izgradnjom luke osjetno bi se povećali nautički kapaciteti u ovom dijelu podvelebitskog primorja.

Podsjetimo na kraju kako je Županijska lučka uprava Senj s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture samo tijekom 2017. godine za projekt održavanja obalnih zidova i komunalnih vezova u luci Senj, te izgradnju Trajektnog pristaništa Stinica – Nova rampa, potpisala Ugovore o sufinanciranju vrijednosti 5 milijuna kuna.  

Nakon potpisivanja Sporazuma ministar Butković je s predstavnicima lokalnih i županijskih vlasti održao kraći sastanak na temu infrastrukturnih projekata u Općini Karlobag.