Praktična nastava učenika pomoraca na „Kraljici mora“

Photo nsl w KM praksa 10_12.jpeg
Praktičnu nastavu na prvom školskom brodu „Kraljica mora“ danas završavaju  učenici Pomorsko-tehničke škole iz Dubrovnika i Srednje škole Korčula.

Tijekom desetodnevne plovidbe dubrovačkim akvatorijem u dva termina, nastavu na brodu odradila su 54 učenika dubrovačke škole i dva učenika s Korčule.

Početak je to ovogodišnje, druge po redu sezone izobrazbe na jedrenjaku sagrađenom 2010. godine za obavljanje praktične nastave učenika i studenata pomoraca u cilju stjecanja praktičnih znanja i vještina potrebnih za zanimanje pomorac.
Nakon praktične nastave učenika iz Dubrovnika i Korčule, praksu na brodu  nastavljaju učenici Pomorske škole Split koji će na „Kraljici mora“ ploviti od 8.  listopada do 2. studenog, raspoređeni u četiri petodnevna termina.

Nakon splitskih učenika, brod će u razdoblju od 5. do 9. studenog koristiti učenici Tehničke škole Šibenik i Prometno tehničke škole Šibenik, nakon čega do 30. studenog plovidbu nastavljaju učenici Pomorske škole Zadar.

Za učenike srednje škole Ambroza Haračića iz Malog Lošinja praktična nastava planirana je od 3. do 7. prosinca a za učenike Pomorske škole iz Bakra od 10. do 21. prosinca.

 

       FOTOGALERIJA