Njemačka pacijentica u teškom stanju hitno prevezena u dubrovačku bolnicu

Photo Dance LK DU_12.jpg
Medicinski transport organiziran je kasno sinoć za putnicu u teškom zdravstvenom stanju, koja je hitno perevezena sa njemačkoga putničkog broda nedaleko Mljeta u dubrovačku bolnicu.

U Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) kasno sinoć, 28. ožujka u 23.57 sati, posredstvom Obalne radio postaje ORP Dubrovnikradio, zaprimljen je zahtjev posade njemačkoga puntičkog broda naziva „Berlin“ za hitnu medicinsku evakuaciju putnice M.H. (rođena 1946. godine), njemačka državljanka, a koja je zbog obilnog unutarnjega krvarenja bila u teškom i po život opasnom zdravstvenom stanju, slijedom čega je Središnjica u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Dubrovnik uputila službeno plovilo sa medicinskim osobljem u spasilačku akciju prema poziciji putničkoga broda, između otoka Lastova i Mljeta, na oko 40 nautičkih milja sjeverozapadno od Dubrovnika.

Djelatnici dubrovačke Kapetanije uz velike napore uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru na navedenoj poziciji, u 00.45 sati prekrcali su njemačku pacijenticu na službeno plovilo nakon čega su u 02.15 sati pristali u Gradsku luku, odakle su pacijenticu preuzeli djelatnici dubrovačke Hitne medicinske pomoći u daljnje postupanje prema dubrovačkoj bolcnici, čime je ova akcija uspješno okončana.