Pronađeno tijelo nestalog državljanina Republike Češke

Photo SAR_14.jpg
Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) o pronalasku beživotnog tijela u području potrage, o čemu je obaviještena Pomorska policija Dubrovnik, čiji službenici su preuzeli tijelo i proslijedili dalje radi postupka identifikacije posmrtnih ostataka, kojim je, nažalost, potvrđen identitet A.H. (rođen 1983. godine) državljanin Republike Češke, za kojim se i tragalo u okviru ove potražno spasilačke akcije.

Tijelo češkog državljanina pronašli su pripadnici ronilačke sekije Hrvatske gorske službe spašavanja, u moru na dubini od 30 metara, nedaleko Kućišta na Pelješcu.

U traganje su bile uključene sve raspoložive jedinice u nadležnosti Lučke kapetanije Dubrovnik, Pomorske policije Dubrovnik, Hrvatske gorske službe spašavanja, komercijalne tvrtke „SeaHelp“ te određenog broja privatnih brodica koje su bile priključene potražnoj akciji.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) svim sudionicima potrage uputili su obavijest o okončanju akcije, a daljnje istražne i očevidne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće u nadležnosti su Općinskog državnog odvjetništva i Policijske uprave Dubrovačko – neretvanske u suradnji sa Lučkom kapetanijom Dubrovnik.