Jadrolinija pokrenula pilot projekt online prodaje karata

Photo Logo-Jadrolinija.jpg
Prateći trendove na tržištu, a nakon dobrih iskustava s Internet prodajom karata za dužobalne i međunarodne linije, Jadrolinija će tijekom ove godine omogućiti svojim putnicima prodaju karata za brzobrodske linije putem svoje službene internetske stranice. Trenutno je u tijeku pilot projekt koji putnicima omogućava online kupnju karata za brzobrodsku liniju Rijeka – Rab – Novalja, a u skoro vrijeme predviđeno je da sustav prodaje obuhvati i sve ostale brzobrodske linije. Ovim je Jadrolinija postala prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu.

Za sada će se na navedenim linijama moći kupiti samo komercijalne karte, dok se dio prodaje za otočane očekuje stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijima u javnom pomorskom prijevozu, odnosno čim se uvede mehanizam s kojim će se moći jednoznačno identificirati otočane putem Interneta. Jadrolinija je svojim informacijskim sustavom već predvidjela kupovinu karata i za otočane. Čim se uvede nova otočna iskaznica, omogućit će se online kupnju karata i za otočno stanovništvo.

Alan Klanac, predsjednik Uprave ističe: „Ovim potezom Jadrolinija prati svjetske trendove s ciljem da naši putnici mogu još brže i lakše putovati na svoja odredišta. Vjerujemo da će naši putnici biti zadovoljni rezultatima te kako će u budućnosti online kupovina karata postati standard. U konačnici, cilj nam je u budućnosti omogućiti prodaju karata putem Interneta ne samo za brzobrodske linije, već i za sve ostale linije koje Jadrolinija održava u nacionalnoj plovidbi.“

Sam proces online kupnje karte sveden je na tri jednostavna koraka koje je potrebno izvršiti putem službene internetske stranice www.jadrolinija.hr. Korisnik treba odabrati željeno putovanje, odrediti broj osoba koji putuje, unijeti i autorizirati osobne podatke te izvršiti plaćanje putem kartice. Nakon što se izvrši proces kupnje karata, putniku putem elektroničke pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije putnik može preuzeti putnu kartu.