Kod Solarisa gumenjak naletio na kupača, na Pelješcu okončana potraga za kajakašima

Photo sPA%C5%A0AVANJE.png
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 12.30 sati zaprimila je dojavu o pomorskoj nesreći ispred plaže autokampa Solaris, kada je gumenjak pogonjen vanbrodskim motorom ušao u ograđeni dio plaže pri čemu je naletio na kupača i nanio mu ozljede u vidu dubokih posjekotina na ekstremitetima, te je odmah prevežen kolima Hitne medicinske pomoći u šibensku bolnicu.

Središnjica je po dojavi na poziciju nesreće uputila plovilo Lučke kapetanije Šibenik, a o nesreći je obaviještena i Pomorska policija iz Šibenika.

Djelatnici Kapetanije očevidom su utvrdili kako je gumenjakom upravljao njemački državljanin W.H. koji je na navedenoj poziciji oko 20 metara od obale, u ograđenome dijelu plaže, upravljajući gumenjakom elisom vanbrodskoga motora gumenjaka ozlijedio T.B. (rođen 1950.), također njemačkog državljanina. Protiv voditelja gumenjaka biti će podignute odgovarajuće prijave, a ozljeđeni njemački državljanin srećom nije zadobio po život opasne ozljede.

Nadalje, jučer na području nadzora Lučke kapetanije Dubrovnik, odnosno Lučke ispostave Korčula Središnjica je koordinirala široku akciju traganja i spašavanja za dvoje njemačkih državljana u kajaku čiji je nestanak u 18.20 sati prijavljen iz kampa u Vignju na Pelješcu, te su u potragu uključena plovila Pomorske policije kao i sva raspoloživa plovila u području potrage. Pripremljeno je i eventualno uključenje helikoptera Obalne straže u akciju, a obalne radio satanice Split i Dubrovnik cijelo vrijeme trajanja akcije emitirale su poruke hitnosti vezano uz nestanak kajaka sa dvoje Njemaca.

Akcija traganja okončana je u 20.50 sati kada je Pomorska policija javila da su nestali njemački kajakaši  pronađeni kod Rta Sv. Ivan, nedaleko od kampa u Vignju, živi i zdravi, te je Središnjica odaslala obavijest svim uključenim subjektima o opozivu ove akcije traganja i spašavanja.