Potpisan Ugovor o sufinanciranju gradnje komunalnog pristaništa na rijeci Kupi u Sisku

Photo nsl AVP-LUSI UGOVOR 31-1_17.JPG
Župan Sisačko - moslavačke županije, Ivo Žinić, generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, gradonačelnica Grada Siska, Kristina Ikić Baniček, ravnatelj Lučke uprave Sisak, Ivica Štefičić i ravnatelj Agencije za vodne putove, Zrinko Zvocak supotpisali su Ugovor o sufinanciranju radova izgradnje Komunalnog pristaništa na rijeci Kupi u Sisku.

Potpisivanje ovog Ugovora upriličeno je u sjedištu Županije, a župan Žinić u svom je obraćanju iskazao nadu da ovo potpisivanje predstavlja novi iskorak ka izgradnji komunalnog pristaništa u gradu Sisku.

„Sisak je grad na tri rijeke i rijeke ovdje znače život. Sisak ima preduvjete i dugu povijest u riječnoj plovidbi. Imamo puno mogućnosti za razvoj riječne plovidbe. Nekada glavni industrijski i lučki grad u Hrvatskoj, na žalost i zbog ratnih zbivanja i svega ostalog se umrtvio. Rijeke su nekako izgubile na važnosti. Ali, ovo je dokaz da su naše rijeke, i Kupa i Sava i Odra, i te kako bitne za razvitak i budućnost i grada i županije. Vrijednost ovog projekta je ogromna. Ona se predviđa u tri faze. Ukupna vrijednost projekta je preko pet i pol milijuna eura. Zajedničkim snagama i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Hrvatskih voda i grada Siska i Sisačko - moslavačke županije pokrenut ćemo ovaj projekt.“. - rekao je župan Ivo Žinić.

U okviru izjava za javnost povodom potpisivanja Ugovora istaknuta je važnost Komunalnog pristaništa za razvoj gospodarstva, poglavito poljoprivrede i turizma u Gradu Sisku i Županiji.