Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ predstavlia spot za najnoviju pjesmu ''Kraljica mora''

Photo nsl HRM S-Juraj KM spot 5_13.jpg
Klapa Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ u suradnji s Ministarstvom pomorstava, prometa i infrastrukture s posebnim zadovoljstvom predstavila je spot za najnoviju pjesmu ''Kraljica mora''.

Scenarij spota osmišljen je na motornom jedrenjaku ''Kraljica mora'' tijekom plovidbe u Zadru, kao i Svetištu Majke Božje na Trsatu, gdje se, među ostalim, nalazi i muzej zavjetnih darova hrvatskih pomoraca, koje su oni donosili Majci Božjoj prije odlazaka i nakon povrtaka s mora diljem svijeta.

Tekst nove pjesme mornaričke klape iz Splita potpisuje hrvatski branitelj Anđelo Koić, glazbu Alfredo Šaina, a aranžman Mario Božić.

Udruga pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana jedna od pet članica Zajednice hrvatskih udruga pomorskih kapetana Hrvatske proglasila je pjesmu Kraljica mora u izvedbi klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“ svojom himnom.

Nakon što su čuli novu skladu ''Kraljica mora'',, pomorski kapetani okupljeni u istoimenoj udruzi, pod presjedanjem kapetana Juraja Karninčića, svoju su odluku prenijeli mornaričkoj klapi iz Splita, što je momke iz klape jako obradovalo.

"Iznimno smo počašćeni  inicijativom  pomorskih kapetana Sjevernog Jadrana da našu najnoviju pjesmu ''Kraljica mora'' proglase svojom himnom. To nam je veliki kompliment i najbolja potvrda da smo ih pjesmom dotakli u dušu i srce. Naša nova pjesma je zapravo molitva mornara Majci Božjoj Kraljici Mora koju predstavljamo hrvatskoj javnosti s uspomenom i zahvalnošću svim hrvatskim mornarima koji su tijekom naše povijesti čuvali i očuvali hrvatski Jadran kojeg danas baštinimo." - izjavio je Marko Bralić, organizacijski voditelj klape.

PRILOG

- link na video spot pjesme 'KRALJICA MORA'

Kraljica mora
More mati volimo te,
more majko molimo te,
svoju snagu podari nam,
za svaki novi dan...
More tajne čuva svoje,
more hrani ka i poje,
brodi veli brodi mali,
svi na moru zavjet dali.
Kraljice mora, Regina del mare,
plovit se mora, čuvaj mornare,
Kraljice mora, Gospe od zlata,
čuvaj nas pazi to malo Hrvata.

Kraljice mora smiri oluje,
kad jidro zacvili kad niko ne čuje,
nek brodi se vrate u stare porte,
nek pisma zaori allegro i forte.
Kad se pjeni od nevere,
po bonaci kad se smiri,
more naše grijehe pere,
more naša srca širi...