Na Rabu potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta "Produljenje gata u trajektnoj luci Lopar" sa Županijskom lučkom upravom

Photo nsl UG-ZLURAB 17-5_16.jpg
Pomoćnica ministra, Jadranka Fržop, ispred Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra i ravnatelj Županijske lučke Uprave Rab, Vanja Debelić, potpisali su danas u rapskom hotelu Imperijal Ugovor ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, koliko je potrebno za sufinanciranje dovršetka Projekta Županijske lučke uprave Rab „Produljenje gata u trajektnoj luci Lopar“, a resorno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture u svrhu realizacije ovoga Projekta u prethodnoj 2015. godini izdvojilo je 4 milijuna kuna proračunskih sredstava.

„Ovo je samo jedan od projekata koje Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture potpomaže na razini cijele obale. Radi se, u biti, o jednoj lijepoj priči povezivanja hrvatskog priobalja sa otocima.“. - izjavila je pomoćnica ministra Jadranka Fržop te ujedno najavila i skoro potpisivanje Ugovora za sufinanciranje izgradnje gata sa rampom trajektnog pristaništa Stinica vrijednog 4 milijuna kuna.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vanja Debelić nakon potpisivanja Ugovora rekao je da su trenutno u tijeku završni radovi na gatu u dužini 43,25 metara koji će se zbog početka turističke sezone prekinuti 1. lipnja i nastaviti početkom rujna. "Očekujemo da će svi radovi na trajektnome pristaništu završiti do kraja godine, oko Božića. Ukupna duljina rive po završetku radova iznositi će 95 metara čime će biti omogućeno pristajanje trajekata duljine do 100 metara. S druge strane ovom se investicijom dobiva operativna obala pogodna za pristajanje manjih brodova i jahti na kružnim putovanjima.“. - rekao je ravnatelj Debelić.

Potpisivanju Ugovora nazočio je župan Primorsko - goranske županije, Zlatko Komadina koji je tom prigodom istaknuo važnost ulaganja u lučko područje podsjetivši da je u posljednjih 15 godina Županija obnovila gotovo sva trajektna pristaništa na svojem području.„Ukupna vrijednost investicije kreće se oko 10 milijuna kuna te se zahvaljujem Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na iznosu od 7,5 milijuna kuna s kojim su potpomognuti radovi na trajektnom pristaništu dok su preostali dio „pokrili“ Županijska lučka uprava i Primorsko-goranska županija.“. - rekao je župan Komadina, uz kojega su potpisivanju nazočili i načelnik Općine Lopar, Alen Andreškić i zamjenik gradonačelnika Raba, Denis Deželjin.