Zabrana isplovljavanja za rusku teretni brod iz šibenske luke

Photo ru-mt BALT 17-11_13.jpg
Lučka kapetanija Šibenik temeljem poziva i dojave od Službe za peljarenje šibenske luke u čevrtak 14. studenoga 2013. godine, nalođili su obustavljanje i do daljenjega zabranjenu ispolovaljavanja za ruski teretni brod naziva „Baltiyskiy 108”, budući da je utvrđena visoka alkoholiziranost zapovjednika ruskoga broda.

Od strane lučkog kapetana izvršeno je utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti zapovjednika broda R. M., državljanina Rusije, te je kod istoga tvrđena koncetracija alkohola u krvi od 3,27 promila. O istome  su upoznati PSC inspektori Lučka kapetanije Zadar, lučki agent i peljar, te je izvršen inspekcijski nadzor kojim su utvrđene i druge neispravnosti, osim alkoholiziranosti zapovjednika, kao što su  nedostajuća karta Jadranskog mora i nedostatak  Plana putovanja, stoga je o svemu obaviještena i zastava broda Ruska Federacija.

Obavljenim inspekcijskim nadzorom izrečena je mjera zabrane isplovljenja i suspendirana je ISM svjedožba, a brod se do daljnjega zadržava u luci Šibenik, odnosno dok predstavnik ruskog registra iz Rijeke ne osnaži ISM svjedodžbu, te se inspekcijskim nadzorom utvrdi da su sve neispravnosti otklonjene, što je preduvjet da se na brod ukrca novi zapovjednik prema najavi brodara.

Isplovljenje  broda očekuje se 18. studenoga, u ponedjeljak.