Dvojica Francuza ozlijeđena prilikom nasukanja kod Skradina

Photo Prokljan.jpg
Dvojica francuskih državljana prilikom plovidbe Prokljanskim jezerom nedaleko Skradina udarili su u obalu i ozlijedili se. Jedan Francuz teško je ozlijeđen.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer u poslijepodnevnim satima zaprimila je dojavu od Lučke kapetanije Šibenik o pomorskoj nesreći sa ozlijđenim osobama na jedrilici naziva „Sun Odyssey 44“, dužine 13,4 metra, u vlasništvu vodičke čarter tvrtke, koja je plovila Prokljanskim jezerom nedaleko Skradina, te je organiziran hitan medicinski transport ozlijeđenih do šibenske bolnice.

Djelatnici Kapetanije ustanovili su kako je jedrilica iz za sada ne utvrđenih razloga prilikom plovidbe udarila u obalu kod punte Smoković, nedaleko skradinske marine, od kuda su upravo isplovili. Prilikom udara u obalu ozlijeđeni su skipper P.C. (rođen 1956. godine) i član posade P.R. (rođen 1947. godine), obojica fracuski držaljvani, nakon čega su uspjeli samostalno doploviti nazad u skradinsku marinu gdje im je odmah pružena prva pomoć, te su dalje transportirani u šibensku bolnicu.

Djelatnici Kapetanije utvrdili su lakše oštećenje na pramčanome dijelu jedrilice, a izlaskom na poziciju nesreće pronašli su odlomljene dijelove plovila. Onečišćenja mora nema.

Istragu o uzrocima nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik i Pomorska policija.