Pomoćnik ministra kap. Goran Šarin susreo se sa gradonačelnicima Hvara i Vodica na temu unaprijeđenja sigurnosti plovidbe u gradskim akvatorijima

Photo nsl pmGS-HVR-VD 9-7_16.jpg
Pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, kap. Goran Šarin tijekom radnog posjeta Ispostavi Lučke kapetanije Split u Hvaru dana 7. srpnja susreo se s gradonačelnikom Grada Hvara Rinom Budrovićem.

Glavna tema razgovora, kojem su prisustvovali i splitski lučki kapetan Davor Vidan i kapetan Ispostave Milna, kap. Nikola Brkuljić, bila je stanje sigurnosti plovidbe u akvatoriju Grada Hvara koji je jedna od najatraktivnijih turističkih, a posebno nautičkih destinacija u Republici Hrvatskoj.

Raspravljalo se mogućnostima kontinuiranog rasporeda jedne službene brodice Lučke kapetanije Split u Gradu Hvaru tijekom vrhunca ove turističke sezone, kao i o daljnjem jačanju suradnje Grada Hvara i gradskih stručnih službi s jedne strane te Ministarstva pomorstava, prometa infrastrukture, odnosno Lučke kapetanije Split i Ispostave Hvar s druge strane.

Tijekom ovog posjeta, posada službene brodice RH 5 ST je obavila nekoliko inspekcijskih pregled brodica za iznajmljivanje i prijevoz putnika u akvatoriju između otoka Hvara i Visa, pri čemu nije zabilježeno kršenje odredbi pomorskih propisa.

Nakon posjete Hvaru, pomoćnik ministra kap. Goran Šarin 8. srpnja posjetio je Grad Vodice u pratnji lučkog kapetana Roberta Baljkasa susreo se gradonačelnicom Grada Vodica Brankom Juričev - Martinčev s kojom se također razgovaralo o zajedničkoj suradnji i mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja sigurnosti plovidbe u akvatoriju Grada Vodica.