Sudar dvije brodice kraj Trogira, jedna osoba lakše ozlijeđena

Photo vinisce.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć, 8. listopada u 23.15 sati posredstvom Županijskoga dojavnog centra 112 Split zaprimila je dojavu o sudaru dviju brodica uz prevrnuće i potapanje jedne od njih nedaleko Trogira, o čemu je Središnjica obavijestila Lučku kapetaniju Split, odnosno nadležnu Lučku ispostavu Trogir.

Prema prikupljenim podatcima na poziciji pomorske nesreće utvrđeno je da se sudar brodica dogodio sinoć oko 23 sata ispred Vinišća, kada je jedan od sudionika nesreće N.K., hrvatski državljanin vlastitim plovilom tipa pasara dužine 6,3 metra, luke upisa Trogir udario u manju plastičnu brodicu koja je plovila neosvjetljena, pri čemu je došlo do prevrtanja plastične brodice, dok se voditelj iste A.L., hrvatski državljanin plivajući udaljio od pozicije sudara te je isplivao na obližnju obalu. Plastična brodica je nedugo nakon prevrtanja potonula, a na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Kako se brodolomac sa potopljene plastične brodice po izlasku na obalu požalio na bolove u ruci, drugi sudionik ove pomorske nesreće zatražio je medicinsku asistenciju, te su djelatnici Hitne medicinske pomoći ubrzo preuzeli brodolomca u medicinsko postupanje kojim su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Djelatnici splitske Kapetanije i trogirske Ispostave poduzeli su daljnje očevidne radnje o uzrocima sudara ove dvije brodice.