Dječaka ozlijeđenog u sudaru skutera s brodicom posjetio pomoćnik ministra za sigurnost Perica Šolić

Photo kbc RI HMP 7_12.jpg
Dječaka koji je jučer, 27. srpnja ozlijeđen u naletu jet ski plovila na gumenu brodicu u kojoj s nalazio s ocem kod Lopara, danas su na na odjelu KBC-a Rijeka na Sušaku posjetili Perica Šolić, pomoćnik ministra za sigurnost plovidbe i Darko Blaža, kapetan Lučke kapetanije Rijeka.

Dječak iz Poljske od 14 godina starosti u Hrvatsku je s roditeljima došao na ljetovanje u Lopar na otoku Rabu, ozlijeđen je u području karlične kosti prema riječima liječnika, a kako prenosi pomoćnik ministra Šolić.

„Rekao nam je da se osjeća dobro, prilikom naleta jet ski-a na njihov gumenjak prvo je osjetio šok i bol, kako je rekao, ali ono najgore je  prošlo. Liječnici su potvrdili da će ozlijeđeni dječak uskoro sa roditeljima u Poljsku na daljnje liječenje“, rekao je pomoćnik ministra Šolić.

Jučer netom nakon pomorske nesreće i odmah po dojavi u 13.00 sati, pristigli su djelatnici Lučke ispostave Rab, te ustanovili da je došlo do sudara između gumene brodice PK-KRG-0188 na kojoj su se nalazili otac i sin, poljski državljani, i jet ski-a 399 RB, kojim je upravljao njemački državljanin.

Prilikom sudara ozljeđen je dječak (14), koji je pao u more te ga je otac žurno transportirao do ambulante, gdje ga je primio dežurni liječnik. S obzirom da je dijete zadobilo teže tjelesne ozljede preko ŽC112 zatražen je hitan transport helikopterom do KBC Rijeka.