Mladić se utopio u moru nakon skoka sa mosta u Malome Ždrelcu

Photo zdrelac_2.jpg
Prilikom skoka sa mosta u more iznad morskoga prolaza Mali Ždrelac život je izgubio dvadeset-trogodišnji mladić.

Posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, noćas u 02.20 sati Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) obaviještena je o dojavi očevidaca o nestanku mladića, L.B. (rođen 1993. godine), hrvatski državljanin, koji je u društvu drugoga mladića oko 02.00 sata skočio u more sa mosta iznad prolaza Mali Ždrelac, između otoka Pašman i Ugljan, nakon čega nije izronio na površinu.

O nesreći je obaviještana Pomorska policija čiji službenici su sa dva službena plovila odmah upućeni prema dojavljenoj poziciji u okviru potražne akcije koju je MRCC Rijeka pokrenula u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar, čiji djelatnici su započeli potragu za nestalim mladićem na širem području nestanka.

Nedugo nakon poziva pripadnicima specijalne ronilačke jedinice Pomorske policije Zadar za uključenje u podmorsku potragu, u 10.40 sati MRCC Rijeka zaprimila je obavijest mještanina otoka Iža koji je, na oko 500 metara jugoistočno od otočića Bisage, pronašao nažalost beživotno tijelo nestaloga mladića.

MRCC Rijeka o pronalasku stradalog mladića obavijestila je Pomorsku policiju Zadar čiji službenici su preuzeli tijelo na službeno plovilo i prevezli u Zadar, čime je ova potražna akcija ujedno i okončana, dok će eventualne daljnje istražne radnje provoditi unutar policijske nadležnosti.