Ronioc smrtno stradao kod otoka Ugljana

Photo 04 kukljica.jpg
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) sinoć u 21.25 sati zaprimila je poziv hrvatskoga državljanina T.M. koji je prijavio nestanak njegovoga brata, Krešimir Martinović (rođen 1987.) tijekom ronjenja na dah, na poziciji u blizini Kukljice, otok Ugljan.

Središnjica je nedugo po primitku poziva locirala gsm uređaj nestaloga ronioca te pokrenula akciju traganja i spašavanja za nestalim u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom iz Zadra.

Prema prikupljenim podatcima nestali je krenuo roniti na dah sa podvodnom puškom, gumenim gliserom 5,5 metara dužine, naziva „Tender to Vranjak I“, pogonjenim sa vanbrodskim motorom snage 50 KS. Posada plovila Pomorske policije u 00.10 sati pronašla je gliser nestalog ronioca usidren na poziciji 0,25 nautičkih milja od otočića Bisage (Srednji kanal), no ne i nestaloga ronioca.

Zbog mraka odlučeno je potragu za nestalim nastaviti ujutro, do kada je policijsko plovilo ostalo na poziciji osiguravati područje pretrage.

Jutros u 6.45 sati nastavljena je potraga za nestalim roniocem, a u 9.15 sati odmah po dolasku na poziciju u akciju traganja uključeni su i ronioci Pomorske policije, koji su podmorskom potragom nakon pola sata pronašli tijelo nestalog ronioca na poziciji oko 20 metara od usidrenoga glisera, na 20 metara dubine. Tijelo su preuzeli na palubu policijskoga plovila gdje su konstatirali kako je Krešimir Martinović nažalost preminuo.

Istragu o uzrocima ove pomorske nesreće provodi Pomorska policija u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar.